Tehnologija PODRŠKA ZA FIRE

Kindle će dobiti online knjižnicu

  • Autor: M. W.
  • 3.11.2011 12:03:14
  • 3.11.2011 9:49:04

Korisnici Kindlea i usluge Amazon Prime moći će besplatno posuđivati jednu knjigu mjesečno bez roka povratka

Nova će se usluga zvati Kindle Owners' Lending Library, a najavljena je netom prije 15. studenog, kada bi trebala početi isporuka Amazonova tableta Kindle Fire po cijeni od 199 dolara (oko 1100 kuna). Taj bi uređaj, procjenjuje se, mogao predstavljati vrlo ozbiljnu konkurenciju Appleovu iPadu.

Osim na Fireu, knjige će biti moguće posuđivati i čitati na svim uređajima Kindle E Ink. Na posudbi će biti moguće imati samo jednu knjigu odjednom.

Bilješke, naglaske i oznake bit će moguće pohraniti da bi bili na raspolaganju poželi li korisnik kasnije kupiti posuđenu knjigu, piše ComputerWorld.

Na raspolaganju će biti naslovi više izdavača pod različitim uvjetima. Amazon nije precizirao koliko, no procjenjuje se da bi ih moglo biti oko pet tisuća.

Za većinu njih Amazon je postigao dogovor s izdavačima o plaćanju fiksne naknade. U nekim će slučajevima plaćati za svaki posuđeni primjerak po punoj cijeni da bi pokazao izdavačima da nova usluga ima potencijala za rast prodaje i povećanje prihoda.

Nažalost, servis će biti dostupan samo američkim korisnicima tih uređaja i Amazonovih usluga. Bar u početku. Nadamo se da će se s vremenom proširiti i na ostatak kugle zemaljske.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još