tportal.hr

Zagreb
+15
Osijek
+15
Pula
+12
Rijeka
+17
Zadar
+16
Split
+18
Dubrovnik
+12

U SKLADU S G+

Gmail dobio potpuno nov izgled

Novi je izgled Googleovog besplatnog webmail servisa najavljen još u srpnju. Od danas je dostupan zajedno s novim mogućnostima

Datum objave:
2.11.2011 9:52

Zadnja izmjena:
2.11.2011 11:26

Vezane teme

Sviđa li vam se, možete se na njega prebaciti klikom na obavijest 'Switch to the new look' u donjem desnom kutu Gmaila.

Ispeglane prepiske
Pregled je potpuno redizajniran da bi se olakšalo praćenje duljih prepiski. Vidjet ćete slike profila svojih kontakata, što bi trebalo pojednostaviti praćenje tko je što napisao. Malo podsjeća na komentare ispod Facebookovih statusa.

Rastezljiva gustoća prikaza
Gmail se sad automatski prilagođava raznovrsnim uređajima, ovisno o vrsti uređaja koji koristite. Želite li koristiti zgusnutiji pregled poruka (i manje skrolati) cijelo vrijeme, možete to ručno namjestiti u postavkama.


Google

Nove teme u visokoj rezoluciji
Teme su također doživjele značajne promjene da bi bilo omogućeno korištenje ilustracija visoke razlučivosti, a na raspolaganju su slike iz kataloga servisa iStockphoto. Osvježena je većina starih favorita, a tema koju sad koristite trebala bi biti automatski prebačena u novi izgled.

Poželite li je promijeniti, možete to učiniti u postavkama.

Pametnija navigacija
Oznake i kontakti sad su cijelo vrijeme dostupni u navigacijskom panelu s lijeve strane. Možete promijeniti veličinu oznaka i popis kontakata koji su dostupni za chat ako želite vidjeti više. Popis možete smanjiti na ikonicu u donjem lijevom kutu.

Također, kroz sučelje se možete kretati pomoću tipki sa strelicama.

Poboljšana pretraga
Klikom na padajući meni u tražilici dobit ćete pristup novom panelu za pretragu. U njemu možete unijeti više kriterija - između ostalog, imena primatelja i pošiljatelja, riječi koje se pojavljuju u poruci, ima li privitak ili ne, vrijeme primitka...

Koristeći isti panel, uz pomoć samo nekoliko klikova možete stvoriti filtar od bilo koje pretrage.


Google


Novi bi dizajn trebao postati dostupan svim korisnicima Gmaila idućih nekoliko dana, najavljuju na Googleovu službenom blogu.


Pogledajte i video:

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


tportal aplikacija

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr