Tehnologija STUDIJA POTVRDILA

Surfanje na poslu čini nas produktivnijima

  • Autor: B. R.
  • 2.4.2009 12:17:52
  • 2.4.2009 11:29:38

Napokon smo dočekali službenu potvrdu onoga što nadređenima govorimo već godinama – surfanje tijekom radnog vremena po Facebooku, YouTubeu i sličnim stranicama definitivno nas čini produktivnijima

Kako izvještava Reuters, zaposlenici koji tijekom radnog vremena koriste internet u osobne svrhe oko devet posto su učinkovitijih od onih koji se suzdržavaju od aktivnosti ove vrste.

Do ovih saznanja došao je autor studije doktor Brent Coker s odjela za menadžment i marketing na Sveučilištu Melbourne, a koji je ovu aktivnost prikladno nazvao Workplace Internet Leisure Browsing (WILB).

Doktor Coker je analizirao radne navike 300 zaposlenika, od kojih je njih čak 70 posto tijekom radnog vremena surfalo iz zabave. Aktivnosti ove vrste među zaposlenicima varirale su od informiranja o raznim proizvodima, čitanja vijesti, igranja online igara do gledanja video isječaka na YouTubeu i sličnih.

'Kompanije troše milijune na ugrađivanje softvera koji zaposlenicima blokiraju pristup na stranice poput YouTubea ili Facebooka zbog navodnog pada produktivnosti, no kako moja studija pokazuje, to nije baš tako', izjavio je Brent Coker.

Ipak, doktor Cokera ističe da bi se i ovom aktivnošću trebalo baviti umjereno jer, prema nekim ranijim studijama, samo u Australiji oko 14 posto ljudi ovisno je o internetu.

www.unimelb.edu.au
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još