Tehnologija NE TREBA IM GOOGLE

Apple priprema 3D mape za iPhone

  • Autor: M. W.
  • 31.10.2011 11:02:40
  • 31.10.2011 9:06:46

Pametni telefoni tvrtke iz Cupertina, čini se, više neće koristiti Google Maps, već vlastito, fotografski realistično rješenje

Apple je nedavno kupio C3 Technologies, tvrtku koja se bavi trodimenzionalnim mapiranjem, kako bi poboljšao aplikaciju Maps u operativnom sustavu iOS.

C3 Technologies radi realistične trodimenzionalne zemljovide gradova i krajobraza, koristeći istu tehnologiju koju rabi vojska pri navođenju projektila, piše 9to5Mac. Nije potrebna ljudska ruka - kamera hvata, a softver obrađuje zgrade, ceste, čak i manje objekte poput drveća. Rezultat su vrlo detaljne mape.

Još od predstavljanja prvog iPhonea 2007. godine Apple se dosad oslanjao na Google za podršku za zemljovide u iOS-u. Nakon što je preuzeo C3 Technologies (a prije toga tvrtke Poly9 i Placebase, koje se bave istim područjem) više neće morati ovisiti o sve većem rivalu, ali će moći i sam na karte dodavati informacije o, recimo, prometu.

Nećemo tako skoro vidjeti nove zemljovide na iOS-u. Vjerojatno ne prije šeste inačice tog operativnog sustava, koja će se pojaviti tijekom iduće godine.

Kako radi C3 Technologies? Pogledajte video SAAB-a, njihovog bivšeg suvlasnika:A pogledajte i kako izgleda Oslo u njihovoj izvedbi:

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još