Tehnologija NOVI KOMUNIKACIJSKI KANAL

Obama otvorio blog na Tumblru

  • Autor: S. Š.
  • 25.10.2011 11:21:29
  • 25.10.2011 10:49:13

Američki predsjednik Barack Obama već je dugo aktivan na Twitteru i Facebooku, a sada je pokrenuo i blog na brzo rastućoj platformi Tumblr

Adresa bloga (ili tumbleloga, kako momci i djevojke iz Tumblra vole zvati blogove na toj platformi) je barackobama.tumblr.com, a na njemu će se nalaziti novosti vezane uz Obaminu predsjedničku kampanju.

Osim toga, Obamin će tim pratiti i postove na drugim Tumble blogovima i povremeno objavljivati one najzanimljivije.

Tumblr je platforma koju je najlakše opisati kao spoj Wordpressa i Twittera: nudi pisanje tekstova neograničene veličine (za razliku od Twittera), a omogućuje i vrlo jednostavno objavljivanje videa i fotografija. No Tumblr je izrazito jednostavan za korištenje, hostan je na Tumblrovim serverima, tako da korisnik može pokrenuti vlastiti blog u roku nekoliko sekundi.

Također, za razliku od 'standardnih' blogova, na Tumblru nema komentara, već komentirati možete tako da napišete 'bilješku' koja je zapravo novi tekst na vašem vlastitom Tumblru.

Tumblr je u posljednjih nekoliko godina ubrzano rastao, tako da je nedavno dostigao brojku od deset milijardi postova te preko 28 milijuna blogova.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još