tportal.hr

Zagreb
+13
Osijek
+12
Pula
+13
Rijeka
+14
Zadar
+13
Split
+14
Dubrovnik
+13

BETA VERZIJA

Isprobajte novi telefonski imenik T-Coma

Poštovani posjetitelji tportala, od danas možete isprobati novu, testnu verziju telefonskog imenika koja uz standardno pretraživanje donosi i interaktivnu kartu te mnoštvo zanimljivih noviteta

Datum objave:
2.4.2009 9:00

Zadnja izmjena:
2.4.2009 9:34

Novi telefonski imenik dostupan je na adresi imenik-live.t-com.hr i, unatoč tome što je riječ o testnoj verziji, već sada je potpuno funkcionalan.

Novi je imenik konceptualno podijeljen u dva dijela. Prvi se odnosi na tekstualno pretraživanje slično onome na koje ste navikli, na kojemu možete pretraživati telefonske pretplatnike prema nazivu, imenu, ključnim riječima ili djelatnosti, kao i prema mjestu, naselju, kvartu ili pak ulici. Na naslovnici imenika se otvara brza pretraga, a za detaljno pretraživanje kliknite na 'Imenik.' Tu su i žute stranice, koje vam omogućuju sužavanje pretrage pomoću detaljnih filtera. Primjerice, možete pretraživati samo tvrtke koje se bave transportom ili još više suziti pretragu na brodski prijevoz, taksi usluge i tome slično.

Na kraju, tu je i pretraživanje po broju. Valja napomenuti da se u bazi imenika nalaze pretplatnici svih fiksnih operatera u RH, a od mobilnih samo pretplatnici T-Mobilea.

Drugi je pak dio imenika interaktivna karta, koja je napravljena u suradnji s tvrtkom Mireo. Na karti su dostupne satelitske slike visoke rezolucije 30 najvećih hrvatskih gradova, a većina slika visoke rezolucije je iz ljeta prošle godine. Valja napomenuti da su karte naprednije od, primjerice, onih na Google Mapsu, koji ima pokriveno samo 30 posto svih ulica u Hrvatskoj, dok karte u imeniku T-Coma pokrivaju gotovo 90 posto svih ulica.

tportal.hr

Također, HT sa svojim telefonskim imenicima ima najveću, najažurniju i najkvalitetniju bazu POI-ja (eng. Points of Interest), što znači da na ovoj karti možete pronaći precizne lokacije raznih tvrtki, ugostiteljskih i trgovačkih objekata, banaka i tome slično. Karta ima i neke napredne opcije: na primjer, moguće je tražiti ispis najbržeg cestovnog puta između dvije lokacije. Budući da je na karti ucrtana i usmjerenost ulica, rutiranje je izuzetno precizno.

Trenutno su imenik i karta dostupni na dva jezika (hrvatski i engleski), no uskoro će karta biti na raspolaganju na ukupno 13 jezika. Što se tiče oglašavanja, kad nova verzija imenika izađe iz testne verzije, bit će moguće oglašavanje na karti i novom imeniku, tako da će oglašivači uz svoje nazive i POI-e moći postaviti svoje oglasne elemente (video klipove, fotografije, logotipove, tekstove koji opisuju čime se bave, web stranice, e-mail adrese te kupone za popust i ključne riječi preko koji će se moći lakše pronaći.)

Nakon testnog perioda koji će, prema planu, trajati oko mjesec dana, aktualni web telefonski imenik bit će zamijenjen novom verzijom. U međuvremenu nam svoje prijedloge, pohvale i pokude šaljite na adresu komentari@tportal.hr.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


tportal aplikacija

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr