ADVANCED TECHNOLOGY DAY

David Chappell na sedmom ATD-u

13.10.2011 u 11:00

Bionic
Reading

U Zagrebu će se 19. listopada održati Microsoftov Advanced Technology Day, a gost predavač biti će poznati IT stručnjak David Chappell

Konferencija će sadržajno biti podijeljena u dvije cjeline. Prva će se baviti novostima u Microsoftovim platformama Windows Azure, Office 365 i drugim, dok će se druga posvetiti tehnologijama za razvoj aplikacija na različitim uređajima i platformama, koje „konzumiraju“ usluge iz oblaka. Teme će uključivati HTML5, JavaScript te novu platformu pametnih telefona, Windows Phone 7 Mango.

'Naš cilj je i ove godine okupiti vodeće regionalne razvojne inženjere i dati im uvid u ključne informacije o naprednim tehnologijama. Velika je čast što ćemo na konferenciji ugostiti i uglednog predavača Davida Chappella, čije su bogato savjetodavno iskustvo koristili brojne tvrtke i ustanove kao što su Hewlett-Packard, Microsoft, Sveučilište Stanford i drugi. Vjerujem da će razmjena znanja i iskustava pomoći u boljem korištenju i donošenju odluka o implementaciji novih tehnologija,' rekao je Tomislav Tipurić, direktor konferencije te specijalist za tehnologije u Microsoftu Hrvatska.

Devet predavanja Microsoftovih stručnjaka i specijalista partnerskih tvrtki dat će presjek novosti u ponudi platformi za računalstvo u oblaku i mogućnosti korištenja privatnog 'oblaka' i softvera kao usluge, te kako izraditi aplikacije za servise na različitim uređajima, s naglaskom na jedinstveno korisničko iskustvo kroz internetski preglednik.

Advanced Technology Day 7 održat će se 19. listopada s početkom u 9 sati, u prostorima Hotela Aristos, Cebini 33, u Zagrebu (u poslovnom centru Buzin). Developerima koji će sudjelovati na ovoj konferenciji tvrtke Ekobit i Microsoft Hrvatska odobrit će popust na kotizaciju za konferenciju DevArena, koja će se održati 20. listopada na istoj lokaciji.
Za podrobnije informacije o konferenciji, predavanjima, te za prijavu, posjetite internetsku stranicu http://www.microsoft.hr/atd7/, a više o konferenciji DevArena 2011 na http://www.ekobit.hr/eventsdetailview.aspx?id=1