PRIJENOSNI ZVUČNIK

Party u pokretu ugodniji je uz Jawbone Jambox

03.10.2011 u 10:00

Bionic
Reading

Brojni proizvođači u svojoj ponudi imaju prijenosne zvučnike raznih dimenzija i oblika, no malo koji od dostupnih proizvoda može se pohvaliti vrhunskom kvalitetom zvuka. Situacija je bila takva dok se na tržištu nije pojavio zvučnik Jawbone JAMBOX tvrtke Aliph

Otkako je osnovana 2006. godine, tvrtka Aliph predstavlja Bluetooth slušalice koje su se postale najkvalitetniji uređaji te vrste na tržištu. Nakon cijelog niza minijaturnih Bluetooth slušalica, kompanija predstavlja i svoj prijenosni zvučnik Jawbone JAMBOX, a koji s punim pravom nosi naziv brenda Jawbone.

Dimenzije i dizajn

Kompanija je prilikom izrade zvučnika Jawbone JABMOX izuzetno pazila na dizajn. Jednostavan oblik, gumirani bridovi te perforirane stijenke uređaja zajedno tvore doista elegantan uređaj koji će se uklopiti u svako okruženje.

Jawbone JABMOX dostupan je u četiri boje, Blue Wave, Black Diamond, Grey Hex i Red Dot, a potpune dimenzije naprave iznose 151 puta 57 puta 40 milimetara, teži 370 grama. Sasvim je jasno da zvučnik nećete nositi u džepu, poput nekih kompaktnijih rješenja, no njegovo prenošenje u ruksaku ili torbi ne bi trebalo predstavljati nikakav problem. Da se prilikom transporta zvučnik ne ošteti, uz njega se isporučuje i praktična zaštitna futrola.

Kvaliteta i prijenos zvuka

Zvučnik Jawbone JABMOX moguće je jednostavno povezati s bilo kojim uređajem opremljenim Bluetooth vezom ili onima koji posjeduju izlaz od tri i pol milimetra. Uz zvučnik se isporučuje pripadajući kabel, no spajanje Bluetoothom je ugodnije.

Ovim načinom Jawbone JABMOX moguće je povezati s bilo kojim mobitelom, tabletom i sličnim napravama, a koje najčešće same po sebi ne posjeduju kvalitetne zvučnike. Jednaka je stvar i s prijenosnim računalima, kojima će zvučnik postati neizostavni suputnik.

Što se postavljanja tiče, stvar ne može biti jednostavnija. Povezivanje kablom dovodi do mogućnosti trenutnog korištenja zvučnika, a za povezivanje Bluetoothom potrebno je izdvojiti tek nekoliko trenutaka više i Jawbone JABMOX je spreman za rad.

Jawbone JABMOX ne donosi kvalitetu zvuka u rangu svoje 'velike braće', no s obzirom na dimenzije, nudi doista impresivan zvuk.

Osim same reprodukcije glazbe, kod povezivanja s mobitelima Jawbone JABMOX radi i kao speakerphone, a kod povezivanja s ručnim konzolama, prijenosnim računalima, tabletima i sličnim uređajima ponašao se kao njihova produžena audio ruka.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE:

- vijek trajanja baterije: oko osam sati (varira u odnosu na glasnoću i sadržaj)
- raspon Bluetooth veze: 10 metara
- frekvencija: 60 Hz – 20 kHz
- izlazna snaga: 85 dB @ 0,5 m
- napajanje: 2 W x 2 < 0,1% THD
- veličina: 151 x 57 x 40 mm
- radi uz A2DP Bluetooth ili 3,5-mm audio kabl
- adapter za izmjeničnu struju: 5 V 550 mA maks. 2,5 W

T-Mobile JAMBOX nudi samostalno po cijeni od 1.498 kuna ili u paketu sa smartphoneom HTC Sensation po cijeni već od 2.498 kuna.