NOVI TABLET

Amazonov odgovor na iPad zove se Fire

28.09.2011 u 17:40

Bionic
Reading

Amazon je javnosti predstavio Kindle Fire, novi Android tablet koji bi za razliku od crno-bijelog e-čitača Kindle trebao biti puno bliži modernim tabletima kao što je iPad

Amazonov će tablet imati dvojezgreni procesor i zaslon dijagonale sedam inča. Što se tiče povezivosti, tu je samo WiFi (bez 3G-a), a neće imati ni kameru ni mikrofon. No cijena će biti vrlo povoljna: svega 199 dolara.

Za usporedbu, najjeftinija verzija Appleova iPada u SAD-u stoji puno više: 499 dolara.

U skladu s cijenom novog Kindlea, Amazon je kupcima priredio još jedno ugodno iznenađenje: stari Kindle s crno-bijelim zaslonom sada u najjeftinijoj varijanti stoji svega 79 dolara.

No ta se cijena odnosi na obični Kindle, a Amazon je odmah nakon objave Firea predstavio i posve novu generaciju Kindlea pod nazivom Kindle Touch. Taj je uređaj tanji, manji i lakši od postojećeg Kindlea, nema fizičke gumbe, a Amazon tvrdi da posjeduje dosad najnapredniji zaslon zasnovan na tehnologiji e-tinte (eng. e-ink).

Cijena Kindlea Touch kreće se od 99 dolara, a verzija s ugrađenom 3G povezivošću koštat će 149 dolara. Kupci mogu naručiti oba uređaja već sad, a Amazon će ih početi isporučivati 11. studenoga.

www.amazon.com