NAPOKON

iPhone 5 dolazi 4. listopada

28.09.2011 u 10:13

Bionic
Reading

Novinari su već pozvani, telekomi i Apple ne puštaju zaposlene na godišnje... Čini se da će petica napokon ugledati svjetlo dana

Nakon dugog razdoblja šutnje i puno nagađanja, Apple je napokon poslao pozive za događanje vezano uz iPhone, zakazano za 4. listopada u sjedištu tvrtke u kalifornijskom gradu Cupertinu.

Nova inačica megapopularnog pametnog telefona mogla bi se u trgovinama pojaviti sredinom listopada.

International Business Times piše kako je američki telekom AT&T zabranio zaposlenicima korištenje godišnjih odmora između 3. i 14. listopada.

Isto je, navodno, napravio i njegov konkurent Sprint, kao i sam Apple, koji želi svu radnu snagu imati na raspolaganju između 9. i 12. te 14. i 15. listopada.

Apple je iPad2 javnosti predstavio 2. ožujka, a tablet je u prodaju išao 11. istog mjeseca. iPhone 4 lansiran je 7. lipnja, u trgovinama je bio 24. lipnja.

Ako će s peticom biti korišten sličan obrazac, može se očekivati da će u trgovinama biti sredinom idućeg mjeseca.

iPhone je jedan od najuspješnijih Appleovih proizvoda. Tvrtki je donio povećanje prihoda i pomogao pri dostizanju rekordnih razina zarade.

Analitičari očekuju veće promjene i poboljšanja, kako kućišta i ostalog hardvera, tako i softvera.

Nagađa se da će biti dizajniran u obliku suze te da će biti tanji i lakši od prethodnika.

Pogonit će ga vjerojatno čipset Qualcomm i dvojezgreni procesor A5, kao i nova inačica operativnog sustava iOS.

Trebao bi ponuditi uslugu iCloud za upravljanje iTunesom, kako bi osigurao bežični pristup glazbi sa svih računala i prijenosnih uređaja.

Bit će tu i kamera s osam megapiksela s poboljšanom bljeskalicom, podrška za 16/32/64 GB unutarnje memorije i tko zna što sve još.

Navodno će izostati podrška za NFC i mreže 4G.

Dolazak petice ujedno bi mogao značiti i oproštaj od iPoda. Modeli Classic i Shuffle više neće u proizvodnju, tvrde neimenovani i navodno upućeni izvori.

Model Touch bit će poboljšan, a mogao bi napokon dobiti i bijelu inačicu.