Tehnologija (AVAN)TURIZAM

Web stranica HTZ-a opasna za korisnike?

Pokušate li pristupiti web stranici Hrvatske turističke zajednice preko, primjerice, web preglednika Firefox, ili putem Googleovog pretraživača, bit ćete upozoreni da je riječ o stranici koja može nauditi vašem računalu

Slično kao i u slučaju stranice Business.hr-a, koja je nedavno bila nedostupna iz istog razloga, o čemu smo također pisali, i stranica Hrvatske turističke zajednice nedostupna je jer je dospjela na Googleovu crnu listu opasnih stranica.

Iako se to može dogoditi i greškom, razlog tome je najčešće činjenica da se na web stranici pojavila datoteka koja sadrži virus ili kakav drugi zloćudni program. Takva se datoteka na stranici može pojaviti zbog nečije nepažnje, no moguće je da ju je netko zlonamjeran tamo postavio namjerno, primjerice, haker koji je preuzeo kontrolu nad stranicom.

U trenutku kad se priča o spašavanju turističke sezone, činjenica da će svatko tko pokuša pristupiti službenim stranicama Hrvatske turističke zajednice naići na ovakvo upozorenje uistinu ne izgleda dobro. Iz Hrvatske turističke zajednice zasad nismo uspjeli dobiti nikakav komentar.

www.croatia.hr
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još