SONY STR-DA6400ES

Sonyjev svestrani audio video prijamnik

26.03.2009 u 14:41

Bionic
Reading

Sony je najavio mrežni audio/video prijamnik za kućno kino koji se može pohvaliti nekim zanimljivim sposobnostima kao što je pristup sadržajima na računalu i reprodukcija internetskih audio sadržaja

Sonyjev prijamnik za kućno kino STR-DA6400ES može se pohvaliti certifikatom DLNA (Digital Living Network Alliance) što znači da je u mogućnosti streamati audio, video i foto sadržaj s umreženog PC računala ili Home Media servera. U isto vrijeme prijamnik može služiti i kao server koji odašilje glazbu u digitalnom obliku koju je preuzeo s analognog uređaja poput gramofona. Na taj način se premošćuje analogno-digitalni jaz koji postoji između starijih i novijih Hi-Fi standarda.

STR-DA6400ES ima mogućnost prijama internetskog radija sa SHOUTcast servera bez posredovanja računala. Audio signal prijamnik može odaslati na tri mjesta, dok video signal može biti odaslan potpuno odvojen od tih odašiljanja. Uređaj je opremljen sa šest HDMI ulaza, od kojih se jedan nalazi na prednjoj strani što ga čini pogodnim za spajanje kamkordera. Podrška za FullHD video i audio se podrazumijeva kod uređaja ove kategorije.

Dekoder ugrađen u prijamnik ima podršku za sve najnovije tehnologije reprodukcije zvuka: Dolby True HD, Dolby Digital Plus, DTS HD Master Audio i DTS High Resolution Audio dekodiranje. Sony STR-DA6400ES nudit će se u europskim trgovinama od svibnja ove godine.