Tehnologija U UMAGU

Otvoren deveti IBM forum

  • Autor: tportal.hr
  • 15.9.2011 15:57:03
  • 15.9.2011 14:13:04

Deveta po redu poslovna i ICT konferencija IBM Forum otvorena je u Umagu pod sloganom 'Stoljeće iskustva za pametniji planet'

Na dvodnevnoj će konferenciji IBM-ovi domaći i međunarodni stručnjaci pred više od 400 sudionika predstaviti najnovija IBM-ova poslovna rješenja, usluge i tehnologiju kroz pet nizova predavanja, diskusiju i okrugli stol.

'IBM Forum prenosi ideju pametnijeg planeta, koju je IBM pokrenuo prije dvije godine, te nastavlja stoljetnu tradiciju znanja i iskustva', izjavio je na svečanom otvorenju Krešo Perica, glavni direktor IBM-a Hrvatska.


U sklopu svečanog otvaranja devetog IBM Foruma, Richard Talbot, direktor proizvodnje IBM Power Systems, održao je predavanje o poznatom superračunalu Watson. Gospodin Talbot je imao vodeću ulogu u stvaranju tehnologije POWER7, visokooktanskog MFLOP stroja koji stoji iza uspjeha tog superračunala.

Na drugom danu ovogodišnjeg Foruma bit će predstavljena nova inačica sustava za pohranu podataka XIV Gen3. IBM XIV Storage System Gen3 povećava radna svojstva većine zahtjevnih aplikacija, kao što su virtualizacija, analitika i računalstvo u oblacima.

www.ibm.com/hr/forum2011/

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još