ZA SVAKOG PONEŠTO

HTC predstavio trio pametnih telefona

14.09.2011 u 15:58

Bionic
Reading

Uz dvojezgreni procesor i jaču bateriju, novi HTC-ov pametni telefon nudi i slušalice Audio Beats. Procurile su i pojedinosti o telefonima Runnymede i Bliss

Glasinama i nagađanjima došao je kraj - HTC je službeno najavio svoj uređaj Sensation XE, piše Engadget.

Pogonjen dvojezgrenim procesorom radnog takta 1,5 GHz i operativnim sustavom Android, novi HTC ima zaslon osjetljiv na dodir dijagonale 4,3 inča (10,9 cm), rezolucije qHD 540 puta 960 piksela i jaču bateriju, snage 1.730 mAh.

Sensation XE jedan je od prvih pametnih telefona koje je HTC proizveo u suradnji s tvrtkom Beats Audio.

Posebno izdanje dolazi sa slušalicama Beats by Dr. Dre, karticom mikro SD kapaciteta osam ili 16 GB i daljinskim upravljačem pomoću kojeg možete puštati pjesme ili odgovoriti na poziv, a da ne posegnete za telefonom.

Jednom kad ih priključite, mobitel će automatski aktivirati posebno optimiziran zvučni profil koji će, tvrde u HTC-u, dati puniji bas, oštrije vokale i širi raspon.

Na tržištima Europe, Azije, Afrike i Bliskog istoka trebao bi se pojaviti tijekom ovog mjeseca. Cijena, kao i datum izlaska na američko tržište, još nisu poznati.

Iduća HTC-ova novost, piše dalje Engadget, zove se isto kao i malo mjesto u Surreyju u Velikoj Britaniji. Runnymede je, čini se, prilično velik uređaj.

Pametni telefon debljine 9,9 milimetara ima zaslon dijagonale 7,7 inča (11,9 cm), čak 768 MB RAM-a, Qualcommovim čipom radnog takta 1,5 GHz i nabrijanom kamerom s osam megapiksela, objektivom f2.2 i dvostrukom LED bljeskalicom.

Kao i Sensation XE, plod je suradnje s tvrtkom Beats Audio. Umjesto sa slušalicama koje gurate u uši, dolazit će s brendiranim punim slušalicama.

Ne zna se kad će biti dostupan. U Velikoj Britaniji model sa 16 GB memorije koštat će 499 funti (oko 4.300 kuna), a onaj sa 32 GB - 530 funti (oko 4.500 kuna).

Konačno, predstavljen je i Bliss, HTC-ov uređaj navodno dizajniran posebno za žene.

Manji je od većine današnjih uređaja - ima Super LCD zaslon dijagonale 3,7 inča (9,3 cm). Ipak, našlo se mjesta za kameru s pet megapiksela.

Dolazi s ukrasom nazvanim Charm Indicator - lampicom koju je moguće prikačiti na torbicu ili narukvicu, a koja svijetli kad telefon primi poziv ili poruku.

Podaci o cijenama i dostupnosti mogli bi biti objavljeni krajem mjeseca.