Tehnologija NEOČEKIVANA UŠTEDA

AT&T bi mogao sniziti vrijednost ponude za T-Mobile

Američki mobilni operater AT&T može sniziti cijenu koju plaća za T-Mobile USA ako izmjene transakcije koje zatraže regulatori postanu preskupe, izvijestila je agencija Bloomberg, citirajući tri izvora izravno upoznata s ugovorom o spajanju

AT&T moći će platiti manje od 39 milijardi dolara koliko je navedeno u izvornom ugovoru ako regulatori zatraže prodaju imovine koja nadmašuje 20 posto tog iznosa, odnosno oko 7,8 milijardi dolara, javlja Bloombeerg, pozivajući se na neimenovane izvore.

AT&T bi mogao odustati od dogovorene transakcije, uz plaćanje odgovarajuće naknade, ako traženi ustupci premaše 40 posto njezine vrijednosti, stoji u Bloombergovom izvješću.

Američka je vlada 31. kolovoza podnijela sudsku tužbu kako bi blokirala AT&T-ovu kupovinu T-Mobilea, navodeći kao razlog bojazni od narušavanja ravnopravne tržišne utakmice na tržištu mobilne telefonije.

Operater AT&T pristao je isplatiti krovnoj tvrtki T-Mobilea Deutsche Telekomu naknadu od tri milijarde dolara u gotovini, frekvencijama za mobilnu telefoniju i sporazumima o uslugama roaminga ako transakcija ne bude realizirana.

AT&T i Deutsche Telekom nisu odmah bili dostupni za komentar o Bloombergovom izvješću.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još