Tehnologija DIGLI JE NA ŠTOS

Amerikanka kupila drveni iPad

  • Autor: M. W.
  • 2.9.2011 10:42:36
  • 2.9.2011 10:18:09

Ljudi su spremni svašta učiniti da se dokopaju Appleova tableta. Neke od njih zbilja je lako nasamariti

Ashley McDowell, Amerikanka iz Spartanburga u Južnoj Karolini, prijavila je lokalnoj policiji dva neimenovana momka koja su joj prodala drveni iPad, piše PCMag.

Tvrdi da su joj prišli na parkiralištu McDonald'sovog restorana i ponudili iPad po cijeni od 300 dolara (oko 1.500 kuna). Jedinica inače košta 399 dolara (oko 2.000 kuna).

Rekla im je kako ima samo 180 dolara (nešto više od 900 kuna). Pristali su na tu cijenu. Jedan od njih posegnuo je u prtljažnik automobila, izvukao FedExovu kutiju i dao joj je.

Platila je i odvezla se. Kasnije, kad je otvorila kutiju, u njoj je našla komad drveta obojan u crno, s Appleovim logotipom.

Pozvala je policiju koja je ustanovila kako su prevaranti napravili snimku zaslona iPada dok je uključen, na nju sprijeda zalijepili kopiju naljepnice s rasprodaje u lancu trgovina Best Buy, a straga izrezan Appleov zaštitni znak.

Snage reda i zakona nagađaju kako su McDowellovu uspjeli namagarčiti tako što su joj pokazali pravi iPad, pa joj uvaljali lažnjak u kutiji.

Kažu da su imali sličan slučaj lani i da su ga uspješno riješili. Uhvatili su dvojicu koji su prodavali kutije laptopa u kojima su bili telefonski imenici. Po cijeni pravog laptopa, naravno.

Zakonom je za ova kaznena djela predviđena kazna od 90 dana zatvora i/ili do tisuću dolara (oko 5.100 kuna) globe.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još