REZANJE GUBITAŠA

Samsung smanjuje broj zaposlenih u odjelu za LCD

01.09.2011 u 12:18

Bionic
Reading

Južnokorejski proizvođač elektronike Samsung Electronics objavio je u četvrtak da je za oko 10 posto smanjio broj zaposlenih na višim dužnostiima u upravi u odjelu za ravne ekrane u sklopu restrukturiranja tog dijela poslovanja

Najveći proizvođač memorijskih čipova i televizora s ravnim ekranom u svijetu ističe da tim potezom želi pojačati konkurentnost gubitaškog odjela za ekrane bazirane na tehnologiji tekućih kristala (LCD).

Proizvođače memorijskih čipova i ekrana pogađa slaba potražnja za većinom potrošačke elektronike na razvijenim tržištima zbog neizvjesnih gospodarskih prognoza.

Zaposleni čija su radna mjesta ukinuta bit će na plaćenom odmoru do kraja godine i mogu biti angažirani na drugim radnim mjestima u sklopu šireg preustroja u kompaniji, istaknuo je za AFP jedan Samsungov glasnogovornik.

Samsung je u srpnju uključio poslovanje s ravnim ekranima u odjel za čipove i premjestio nekadašnjeg čelnika odjela za poslovanje s LCD-om Changa Won-Kieja na drugi položaj.

Poduzeće je u drugom tromjesečju zabilježilo 18 posto nižu neto dobit neto u istom tromjesečju lani, u iznosu 3.500 milijardi wona (3,29 milijardi dolara), zbog slabije potražnje širom svijeta za televizorima i osobnim računalima.