Tehnologija ODMAZDA ZBOG DEPEŠA?

Hakeri srušili stranice WikiLeaksa

Internetske stranice WikiLeaksa srušene su u hakerskom napadu u utorak, nekoliko dana nakon što je ta organizacija objavila više o 100 tisuća povjerljivih diplomatskih bilješki iz američkih veleposlanstava diljem svijeta

'WikiLeaks.org je meta računalnog napada', objavio je WikiLeaks preko Twittera, dodajući da se povjerljivi dokumenti mogu skinuti s 'pričuvnih' internetskih stranica na adresi 'cablegatesearch.net'.

Agencije javljaju da su stranice WikiLeaksa bile nedostupne nekoliko sati. Zasad nije poznato tko stoji iza hakerskog napada.

WikiLeaks je u četvrtak u javnost pustio preko 100 tisuća dosad neobjavljenih diplomatskih bilješki iz američkih veleposlanstava širom svijeta. Dokumente američkog State Departmenta, njih skoro 250 tisuća, WikiLeaks je počeo puštati u javnost 2010. godine, ali ih je dosad objavljivao u manjim količinama.

Pretpostavlja se da se adresom na Twitteru, na kojoj WikiLeaks objavljuje novosti, koristi prvi čovjek te organizacije Australac Julian Assange. On u Velikoj Britaniji čeka sudsku odluku o mogućem izručenju u Švedsku koja ga traži zbog optužbi za seksualno napastovanje.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još