Tehnologija NOVI RAT POČINJE

Facebook uvodi fotofiltere

  • Autor: M. W.
  • 25.8.2011 15:37:46
  • 25.8.2011 13:49:41

Facebook će svojim mobilnim aplikacijama dodati niz fotofiltera kako bi privukao obožavatelje Instagrama, popularne aplikacije za dijeljenje fotografija

Filteri su, prema tvrdnjama dva neimenovana inženjera zaposlena u Facebooku, spremni već neko vrijeme, piše bloger Nick Bilton za New York Times.

No, Mark Zuckerberg se nada da će ih njegovi inženjeri i dizajneri stvoriti prije no što nova usluga postane dostupnom.

Ponudit će gotovo tucet fotofiltera, među kojima su i neki nalik onima koje Instragram koristi - primjerice staromodne leće za kameru i zrnati film. Također, nastojat će uvesti i nove stilove filtera.

Inženjeri tvrde i da je Facebook bezuspješno pokušao kupiti Instagram tijekom ljeta.

Kevin Systrom, suosnivač Instagrama, odbio je komentirati navode o preuzimanju i o tome da mu Facebook postaje konkurencija. Facebook se nije ni očitovao.

Instagram nije jedina konkurencija o kojoj Zuckerberg i društvo trebaju voditi računa.

Programski kod u nadolazećoj inačici Appleovog operativnog sustava iOS 5 sadrži seriju novih fotofiltera, koji će vjerojatno biti izravno integrirani u Appleovu mobilnu platformu.

Instagram je rastao munjevito - u manje od godinu dana skupio je više od osam milijuna korisnika. Tijekom veljače prikupili su i sedam milijuna dolara investicijskog kapitala.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još