Tehnologija 12,5 MILIJARDI DOLARA

Google kupio Motorolu!

  • Autor: B. R.
  • 16.8.2011 9:27:48
  • 16.8.2011 7:30:33

Jučerašnji dan uzburkala je nova akvizicija u svijetu ICT industrija. Internetski div Google odlučio je kupovinom tvrtke Motorola Mobility proširiti svoje poslovanje u svijetu mobilnih industrija

Motorola Mobility zaseban je odjel Motorole koji se bavi razvojem i proizvodnjom mobilnih uređaja. Kupovinom Motorolinog odjela mobitela Google želi dodatno ojačati ekosistem Androida, stoji u objavi za medije, u kojoj se također navodi da će Android ostati otvoren, a Google će Motorola Mobility voditi kao zasebnu kompaniju.

Upravni odbori obiju kompanija odobrili su transakciju u iznosu od 12,5 milijardi dolara, no kako bi kupovina bila konačna, Googleovu akviziciju moraju odobriti nadležna tijela SAD-a i Europske unije te još neki regulatori.

Analitičari diljem svijeta spekuliraju o razlozima Googleove kupovine Motorole. Prema jednima, radi se o čistoj demonstraciji Googleove moći, no vrlo je vjerojatnije da se Google odlučio na ovaj korak kako bi pod svoje dobio znatnu količinu patenata koji su u vlasništvu Motorole.

U svakom slučaju, bit će izuzetno zanimljivo vidjeti kako će se razvijati situacija na tržištu mobilne industrije.

Cijelu objavu za medije pročitajte na ovoj adresi.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još