Tehnologija SPARKLE 3D

Virtualni svjetovi uskoro i na iPhoneu

  • Autor: B. R.
  • 23.3.2009 10:18:37
  • 23.3.2009 9:47:29

Japanska kompanija Genkii uhvatila se zahtjevnog zadatka izrade aplikacije koja bi iPhone trebala pretvoriti u pravi mali virtualni svijet te na jednom mjestu povezati tisuće korisnika raštrkane diljem svijeta

Brojka dostupnih aplikacija za iPhone na online dućanu App Store lagano se penje do brojke od gotovo 30.000, no kako izvještava TechCrunch, izuzetno ih je malo koje u potpunosti iskorištavaju veliku zajednicu koja se oko ljubitelja ovog uređaja okuplja. Prema najavama kompanije Genkii, stvari bi se na ovom polju trebale uskoro promijeniti.

Prvi korak koji je Genkii učinio je predstavljanje aplikacije Sparkle IM koja klasičnom trenutnom dopisivanju među korisnicima pridodaje pristup virtualnim svjetovima Second Life te OpenSim.U drugoj fazi tvrtka će ponuditi Sparkle 3D, u potpunosti trodimenzionalan svijet u kojem će se svi registrirani korisnici moći virtualno družiti. Kako najavljuje Ken Brady, izvršni direktor kompanije Genkii, nakon predstavljanja virtualnog svijeta Sparkle 3D, tvrtka će ponuditi i integraciju s platformom PlayStation Home.

www.genkii.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još