OPTIMUS PRO I OPTIMUS NET

LG predstavio dva nova uređaja na Androidu

03.08.2011 u 10:35

Bionic
Reading

LG Electronics (LG) je predstavio dva nova člana obitelji Optimus – pametne telefone LG Optimus Pro (LG-C660) i LG Optimus Net (LG-P690), a koje pokreće najnovija verzija Googleovog operativnog sustava Android – 2.3 Gingerbread. Ova platforma uvodi poboljšanja kad je riječ o multimedijskoj podršci, upravljanju potrošnjom baterije i uvjetima za igranje igara

LG Optimus Pro – jednostavno povezivanje putem društvenih mreža uz QWERTZ tipkovnicu te zaslon osjetljiv na dodir

Kao prvi pametni telefon iz LG-eve obitelji Optimus koji dolazi s QWERTZ tipkovnicom u okomitom prikazu, LG Optimus Pro pruža najbolje od fizičke tipkovnice i zaslona osjetljivog na dodir. Zaslon veličine 2,8 inča osigurava brzu navigaciju, QWERTZ tipkovnica ergonomski je oblikovana za brzo i točno tipkanje, a tu su i tipke za brz pristup e-mailu i kalendaru. Optimus Pro će biti dostupan u bijeloj, titan i crnoj boji.

LG Optimus Net – nova generacija komunikacije putem društvenih mreža

Uz značajku LG Social+™, LG Optimus Net objedinjava pristup najpopularnijim društvenim mrežama u widgetu na početnom zaslonu. Korisnici tako mogu jednim klikom istovremeno ažurirati statuse na Facebooku i Twitteru te čitati novosti koje su njihovi prijatelji postavili na svojim profilima. Integrirani widget za povezivanje putem društvenih mreža omogućava dijeljenje fotografija na više društvenih mreža jednim klikom s početnog zaslona. Također, HVGA zaslon veličine 3,2 inča i razlučivosti 320 x 480 piksela osigurava jasniji i oštriji prikaz pri pregledavanju sadržaja, dok funkcija LG SmartShare™ omogućava jednostavno dijeljenje sadržaja s uređajima kompatibilnima s DLNA protokolom. Uređaj će biti dostupan u bijeloj i crnoj boji.

LG Optimus Pro i LG Optimus Net dolaze s baterijom kapaciteta 1.500 mAh te procesorom takta 800 Mhz. Pametni telefoni već od ovog ljeta dolaze na europska tržišta, a nakon toga i na tržišta 30 zemalja širom svijeta.