AKCIJA READER’S DIGESTA

Zaštitimo djecu na internetu!

28.07.2011 u 12:02

Bionic
Reading

Svojom akcijom časopis Reader’s Digest traži da sve zemlje članice EU-a hitno, prema britanskom modelu, uspostave nacionalne policijske centre za pomoć djeci. Centri bi 24 sata dnevno trebali biti dostupni maloljetnim korisnicima interneta kada se osjete u opasnosti od pedofila koji ih vrebaju

'Britanski model koji djeluje već pet godina vrlo je jasan i iznenađujuće učinkovit', rekao je za Reader's Digest John Carr iz europske nevladine organizacije Savez za online sigurnost djece.

Reader’s Digest je pokrenuo kampanju širom Europe da bi osigurao da djeca imaju brz i lagan način traženja pomoći u opasnosti od online pedofila: standardiziranu sigurnosnu tipku pomoću koje se odmah povezuju s nacionalnim centrom za pomoć, koji pak mora biti povezan s policijskim odjelom za rješavanje slučajeva pedofilije na internetu.

Nakon početka kampanje, Neelie Kroes, potpredsjednica Europske komisije i povjerenica za informacije komunikacijske tehnologije, pridružila se akciji tražeći od predstavnika europske internetske industrije da djeluju zajednički s ciljem aktiviranja tog sistema sigurnosti.

'Pozivam na stvaranje koalicije svih izvršnih direktora internetskih tvrtki i grupacija te konkretnih prijedloga i rješenja do kraja listopada', rekla je Kroes.

Reader’s Digest je objavio članak u kojemu stručnjaci upozoravaju da je neophodan intenzivan pritisak politike i javnosti širom Europe da se odmah implementira sigurnosna tipka koja djeci omogućava direktan i brz pristup nacionalnom centru za pomoć.

Reader’s Digest želi ujediniti sve Europljane, političare i internetsku industriju u obrani djece od online pedofila. Pridružite se akciji te podržite ideju uvođenja internetske sigurnosne tipke i nacionalnog centra za pomoć djeci koja se osjete u opasnosti od online predatora.

Kratki upitnik s pet pitanja postavljen je na posebnoj internetskoj stranici Reader's Digesta www.protectchildrenonthenet.com da biste i vi mogli podržati akciju kojom se želi mobilizirati javnost i stvoriti pritisak na Europsku uniju, nacionalne vlade i internetske poslužitelje. Web stranica www.protectchildrenonthenet.com pruža i informacije o člancima koje časopis u svojem 21 europskom izdanju na 17 jezika posvećuje temi cyberopasnosti za djecu. Reader's Digest je također otvorio platformu na Facebooku (www.facebook.com/internetsafetybutton), gdje se možete uključiti u diskusiju i podržati kampanju.

Ovom akciju zajedno možemo učiniti internet sigurnijim mjestom za našu djecu.