Tehnologija I DOBRO I LOŠE

Dobit Yahooa porasla, prihodi smanjeni

  • Autor: Hina
  • 20.7.2011 13:21:14
  • 20.7.2011 13:19:09

Internetska tvrtka Yahoo izvijestila je o padu prihoda u drugom tromjesečju u usporedbi s istim razdobljem godine ranije, koji najvećim dijelom proizlazi iz nižih od očekivanih prihoda od oglašavanja

Prihodi Yahooa u proteklom su tromjesečju iznosili 1,08 milijardi dolara, što predstavlja 4,6-postotni pad u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Pad prihoda povezuje se sa sporazumom na području internetskog pretraživanja koji je potpisao s Microsoftom.

Na rezultate poslovanja velikim dijelom utječe sve žešća konkurencija s kojom se Yahoo suočava. Najveći rivali su mu Google i Facebook.

Unatoč padu prihoda, Yahoo je povećao neto dobit za 11 posto u odnosu isto razdoblje prošle godine, na 237 milijuna dolara.

Izvršna direktorica Carol Bartz ocijenila je rezultate poslovanja za drugo tromjesečje kao "mješavinu dobrih, poticajnih, ali istodobno i nezadovoljavajućih" kretanja.

Analitičari su mišljenja da najnoviji rezultati pokazuju da će Yahoo teško moći promijeniti sadašnje stanje u skorije vrijeme.

"Pokušavaju riješiti mnoge aktualne probleme, ali nažalost dok ih rješavaju, već dolaze novi", rekao je Ben Schachter iz Macquire Researcha.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još