Tehnologija GOOGLE IH NIJE VOLIO

Hakeri pokreću anonimnu društvenu mrežu

  • Autor: M. W.
  • 20.7.2011 10:34:30
  • 19.7.2011 11:24:27

Nakon izbacivanja sa servisa Google+, haktivistička skupina Anonymous planira podići vlastiti projekt. Nazvat će ga AnonPlus

Osim na Googleu+, suspendirani su svi ostali Anonymousovi korisnički računi na servisima u Googleovu vlasništvu - Gmailu, Calendaru, Picasi, YouTubeu i drugima - zato što su svi Googleovi proizvodi međusobno povezani, piše Los Angeles Times.

Anonymous je o blokadi računa objavio obavijest na svom blogu na Tumblru, a da nije priecizirao zašto se to dogodilo.

Napisali su tek: 'Nije trebalo proći dugo da nas zabrane na Googleu+, naš Gmail je također nedostupan...'

Postavili su i snimku zaslona Googleove poruke za korisnički račun 'Your Anon News', na kojoj stoji: 'Vaš je profil suspendiran. Nakon što smo pogledali vaš profil, utvrdili smo da dio objavljenog sadržaja (primjerice, tekst, slike) krši standarde naše zajednice.

Vjerujete li da je do suspenzije došlo greškom ili ste nedavno mijenjali sadržaj kako biste ga uskladili s našim smjernicama, molimo vas da nas o tome obavijestite. Pogledat ćemo ga ponovno i odblokirati ako je u skladu s našim pravilima ponašanja.'

Na stranici AnonPlus.com Anonymous je objavio popis 17 svojih članova koji će raditi na razvoju AnonPlusa. Zatražena je pomoć svih koji žele stvoriti bolji internet. 'Ne bojimo se internet trolova i onih koji su spremni zaustaviti širenje istine', poručili su.

Ako i kad anonimna društvena mreža bude pokrenuta, pretpostavljamo da integracija s Googleom+ neće biti među opcijama.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još