STROGA KAZNA

Zbog prijetnji Bidenu haker dobio 18 godina zatvora

14.07.2011 u 10:57

Bionic
Reading

Bivši 46-godišnji računalni tehničar iz Minnesote osuđen je u utorak na 18 godina zatvora zato što je susjedu ukrao računalni identitet i internetsku vezu kako bi ostvario bizaran plan osvete, izvijestio je list Minneapolis Star Tribune

Osuđeni Barry Ardolf je u prosincu priznao da je svoje računalne vještine upotrijebio kako bi ukrao susjedov identitet i pokušao mu uništiti karijeru i ugled.

Njegov su čin istražitelji FBI-a otkrili nakon štoje Arnold u susjedovo ime poslao prijetnju potpredsjedniku SAD-a Joeu Bidenu.

Na sudu u St. Paulu u državi Minnesoti se utvrdilo da je Ardolf svoju kampanju protiv susjeda započeo nakon što su ga 2008. prijavili policiji jer je dao "neprimjeren poljubac" u usta njihovu četverogodišnjem sinu samo nekoliko dana nakon što su doselili u kuću do njega.

Ardolf je potom svoje poznavanje računala iskoristio da bi ukrao e-mail račune Matta i Bethany Kostolnik te poslao elektronske poruke kolegama i šefu Matta Kostolnika od kojih je jedna sadržavala seksualno sugestivan rječnik a druge slike dječje pornografije.

Nakon što je u prosincu priznao krivnju Ardolf je pokušao povući svoje priznanje ali je odbijen. U utorak se u suzama ispričao Kostolnikovima i svojoj obitelji.

Sudac Donovan Frank Ardolfa je također novčano kaznio s 10.000 dolara i odredio da se, po izvršenju kazne, Ardolf registrira kao seksualni prijestupnik.

Agent FBI-a Donald Oswald u izjavi je rekao da je istraga ukazala na važnost održavanja sigurnosti bežične mreže na poslu i domu. "Ovo je jedinstven slučaj jer tuženi nije imao financijske motive nego je samo želio uništiti ugled i zaposlenje žrtve".