Tehnologija PORAŽAVAJUĆI PODACI

Korisnici ne brinu o osobnim podacima na mobitelu

  • Autor: B. R.
  • 18.3.2009 15:50:36
  • 18.3.2009 14:58:41

Anketa koja je pokazala poražavajuće podatke o korisničkoj brizi o osobnim podacima pohranjenima na mobitelima provedena je u Londonu, no sasvim sigurno može se primijeniti i bilo gdje drugdje, pa tako i na našim prostorima

Prema podacima koje su objavili stručnjaci kompanije Credant, oko 4,2 milijuna Britanaca na svojim mobitelima drži pohranjene podatke koji se u neželjenim rukama mogu iskoristiti za krađu identiteta, a samo šest od 10 uključenih u anketu izjavilo je da takve podatke na mobitelima zaštićuje lozinkom.

Jednako tako, anketa je pokazala da 99 posto ispitanih koristi svoje mobitele u poslovne svrhe iako je čak 26 posto tih korisnika jasno rečeno da to ne čine, a trećina ispitanih priznala je da koristi mobitele za slanje i primanje poslovnih poruka e-pošte te da na mobitelima pohranjuju razne poslovne podatke. Također, 16 posto ispitanih priznalo je da na mobitelu drže svoje bankovne podatke, dok ih gotovo četvrtina koristi za pohranu PIN brojeva i raznih lozinki.

Stručnjaci Credanta zaključuju da ove korisničke navike nikako nisu preporučljive te da bi svi vlasnici mobitela i smartphonea trebali koristiti sve oblike zaštite koje im njihovi uređaji omogućuju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još