Tehnologija VELIKA JABUKA

App Store dostigao 15 milijardi downloada

  • Autor: M. W.
  • 8.7.2011 11:29:28
  • 8.7.2011 9:48:26

S Appleovog online dućana skinuto je dosad više od 15 milijardi aplikacija. Pet milijardi samo tijekom zadnjih šest mjeseci

App Store trenutno nudi više od 425 tisuća aplikacija, dok Appleov operativni sustav iOS bilježi više od 200 milijuna korisnika.

Rast te online trgovine tijekom zadnjih par godina bio je zadivljujući. Do prve milijarde downloada stigla je za devet mjeseci. Peta milijarda dostignuta je u srpnju prošle godine, a deseta u siječnju ove, piše CNET.

Usporedbe radi, Googleov Android Market ostvario je znatno manje - dosad 4,5 milijardi downloada. U Googleu procjenjuju da bi do nove milijarde mogli dolaziti svakih 60 dana.

Zahvaljujući tom ogromnom prometu zaradio je Apple, ali i programeri. Prema podacima koje je ta tvrtka objavila, developerima je od pokretanja App Storea isplaćeno više 2,5 milijardi dolara.

Slavljeničko raspoloženje donekle je pokvarila odluka američke savezne sutkinje Phyllis Hamilton, kojom je odbila zahtjev da se Amazonu zabrani korištenje naziva Appstore.

Microsoft, HTC, Nokia i Sony Ericsson su zajednički u Europi zatražili da se Appleovi zaštitni znakovi App Store i Appstore proglase nevažećim.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još