NOVA USLUGA HT-A

Planet9: elektroničke knjige dostupne svima

04.07.2011 u 15:31

Bionic
Reading

Hrvatski Telekom danas je detaljnije predstavio novu uslugu Planet9 koja korisnicima omogućuje kupnju i čitanje e–knjiga kada god i gdje god to požele, a knjižara će se nadopunjavati iz dana u dan

Svi koji žele čitati elektroničke knjige odsad jednim klikom mogu odabrati i kupiti knjigu koju žele. Knjiga ostaje korisnicima u trajnom vlasništvu, a korisnici ju mogu prebaciti na bilo koji uređaj – računalo, e-čitač ili smartphone.

Usluga Planet9 omogućuje čitanje sadržaja na računalima, uređajima koji rade na operativnom sustavu Android, na IOS-u (iPhone i iPad) te e-čitačima, uređajima koji pružaju najbolje iskustvo čitanja elektroničkih publikacija i koji su bazirani na eInk tehnologiji. Dodatno, Planet9 kombinira koncept oblaka i e-knjiga. Naime, Planet9 korisniku nudi mogućnost vlastite biblioteke u oblaku u koju, uz knjige kupljene na Planetu9, korisnik može spremiti i knjige kupljene drugdje, kao i osobne dokumente u pdf formatu.

Sustav funkcionira tako da napredna platforma Planet9 korisniku automatski, prilikom kupnje knjige, primjerak sprema u njegovu biblioteku u oblaku, odakle ju može preuzeti i čitati s bilo kojeg uređaja (ukoliko ima aktiviran Adobe ID) koji ima aplikaciju Planet9, i to neograničen broj puta.

Kao prvi partner hrvatskih izdavača, Planet9 nudi najzanimljivije naslove s područja domaće i strane književnosti koje čitatelji jednostavno mogu pronaći na adresi www.planet9.hr i preuzeti odmah nakon plaćanja nekom od kreditnih kartica. Plenet9 ima i svoju facebook stranicu, na kojoj također možete pratiti novitete.

Od danas su na Planetu9 dostupne odabrane knjige izdavača Algoritam, Disput, Durieux, Erasmus naklada, Fraktura, Mozaik, Matica hrvatska i Znanje, a u pripremi je suradnja i s brojnim drugim izdavačima. Platforma će se svaki dan nadopunjavati novim knjigama.

'U HT-u korisnicima nudimo inovativne usluge u istom trenutku kada su one dostupne i na svjetskom tržištu. Usluga Planet9 korisnicima omogućava pristup omiljenim knjigama u svakom trenutku i sa svakog mjesta te predstavlja odličnu priliku za izdavačku industriju da kroz novi kanal prodaje poboljša svoje prodajne rezultate. Na Planetu9 čitatelji će moći svakodnevno pronaći nove naslove te je HT prvi operator u Hrvatskoj koji korisnicima omogućuje da imaju vlastitu biblioteku u oblaku', istaknula je Irena Jolić Šimović, članica Uprave i glavna operativna direktorica za poslovne korisnike Hrvatskog Telekoma.

Vera Pećar, voditeljica projekta Planet9, ovom prilikom je izjavila: 'Uz Planet9 knjigu koju želimo možemo kupiti i čitati gdje god se nalazimo, u bilo koje doba dana ili noći. Osim toga, možemo ponijeti cijelu svoju biblioteku sa sobom u džepu.

Ljubitelji knjige će u svim T-Centrima diljem Hrvatske moći kupiti i e-čitač Sagem Binder koji će im omogućiti vrhunsko iskustvo čitanja. E-čitači će u T-Centrima biti dostupni od sljedećeg tjedna, a podatkovni promet je za sve koji skidaju knjigu na e-čitač u potpunosti besplatan.'

'U beskonačnoj elektroničkoj biblioteci napokon više nema podjele na velike i male. Svi su jednako važni, a najbolja stvar za nas koji volimo biblioteke i traganje za zanimljivim knjigama je činjenica da su nam sada, u virtualnoj knjižnici, lako dostupni svi oni izdavači, autori i naslovi koji su u stvarnom prostoru ponekad posve nevidljivi. E-knjiga je neizbježna budućnost, revolucija koja se upravo događa i koja daje novo značenje Barthesovom pojmu 'užitak u tekstu', rekla je Vlatka Kolarović, televizijska urednica i voditeljica. Na predstavljanju je bila i Jelena Popović Volarić koja se našalila kako preklinje tešku torbu kad ide na put te da će sa zadovoljstvom čitati e-knjige.

Kupovina e-knjige vrlo je jednostavna. Sve što čitatelji e-knjige trebaju napraviti je na stranici www.planet9.hr jednim klikom odabrati željenu knjigu i platiti kreditnom karticom. Kupljena knjiga sprema se u oblak, a čitatelji mogu uživati u čitanju sadržaja na bilo kojem uređaju koji je aktiviran Adobe ID-om.