BRZI MOBILNI INTERNET

HT nudi prednosti LTE tehnologije

01.07.2011 u 11:36

Bionic
Reading

Nakon što je Hrvatski Telekom u listopadu prošle godine po prvi puta uživo demonstrirao LTE testnu mrežu, a krajem ožujka ove godine uspostavio video konferencijsku vezu između Rijeke i Zagreba putem LTE tehnologije, prvi u Hrvatskoj će omogućiti svojim korisnicima da isprobaju velike brzine surfanja uz LTE tehnologiju

HT će ograničenom broju korisnika u Zagrebu, Rijeci i Splitu omogućiti da u svom svakodnevnom radu, potpuno besplatno, isprobaju brzine surfanja internetom koje omogućuje LTE mreža, a koje sežu i do 100 Mbps. Korisnici koji će sudjelovati u testnoj fazi na korištenje će dobiti testne LTE uređaje putem kojih će pristupati on line sadržajima uz iznimno veliku brzinu pri kojoj, do sada u Hrvatskoj, nitko od korisnika nije imao priliku surfati.

Mobilni pristup internetu putem LTE mreže bit će omogućen u većim hrvatskim gradovima na ograničenom području pokrivenosti LTE signalom, stoga će HT za testiranje odabrati oko 100 korisnika koji stanuju u području pokrivenosti. Tijekom testne faze HT će vršiti mjerenja i optimizaciju testne LTE mreže kako bi u budućem komercijalnom radu LTE mreže korisnicima pružio najbolju kvalitetu usluge kao i najveće brzine surfanja.

Omogućavanjem testnog korištenja LTE tehnologije Hrvatski Telekom još jednom potvrđuje status lidera i inovatora na telekomunikacijskom tržištu u Hrvatskoj.

Zainteresirani korisnici moći će se prijaviti putem HT Facebook stranica na kojima će uskoro biti objavljena i detaljna pravila za sudjelovanje u testiranju te informacije o području pokrivenosti.