Tehnologija REVOLUCIJA DOWNLOADA

Započnite igrati igru prije nego što je skinete

  • Autor: B. R.
  • 17.3.2009 12:09:52
  • 17.3.2009 11:21:32

Novoosnovana britanska kompanija Awomo ponudila je, ako se nas pita, prilično revolucionarnu tehnologiju koja omogućuje da se igra, kupljena online, počne igrati prije nego što se skine s interneta i preuzme na korisničko računalo

Današnji igraći naslovi 'teže' poprilično gigabajta i ovo što nudi tvrtka Awomo zvuči gotovo nevjerojatno. Sebe reklamiraju kao 'najbrži servis za download igara', a zbog zanimljive tehnologije to definitivno i jesu.

Osnivač kompanije Roger Walkden objasnio je princip na primjeru jedne od igara u svojoj ponudi – Tomb Raider Legends. Sama igra ukupno 'teži' 7,2 GB, no da se počne igrati, dovoljno je za početak preuzeti 652 MB. Nakon početne instalacije korisnici koji se odluče na kupovinu ovim načinom mogu početi uživati u Tomb Raider Legendsu dok se u pozadini skidaju ostali gigabajti.

Na žalost, kako obavještava Walkden u svom razgovoru za BBC, na ovaj način nije moguće preuzeti apsolutno svaki igraći naslov. S druge strane vjeruje da će programeri igara prepoznati Awomo kao intuitivan način distribucije igara te da će ih prilagođavati ovoj novoj tehnologiji.

www.awomo.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još