Tehnologija NOVO ISTRAŽIVANJE

Facebook prijatelji su pravi prijatelji

Suprotno uvriježenom strahu da skupljanje Facebook prijatelja šteti ljudskoj sposobnosti sklapanja prijateljstava izvan virtualnog prostora, istraživanje sugerira da korisnici stranica društvenih mreža imaju višu razinu društvenosti

U skladu s rezultatima Centra za istraživanje Pew od četvrtka, Facebook korisnici su pouzdaniji, imaju više bliskih prijatelja i politički su angažiraniji. Također, prosječni korisnik Facebooka održava veze u stvarnom životu sa 89% svojih prijatelja na tvoj društvenoj mreži.

"Bilo je puno špekuliranja o utjecaju društvenih mreža na druženja uživo i većina ih se bavilo mogućnošću da takve stranice štete prijateljstvima korisnika i odvraćaju ih od stvarnog svijeta", rekao je glavni autor izvješća Keith Hampton.

"Otkrili smo da se događa upravo suprotno, da ljudi koji koriste stranice poput Facebooka zapravo održavaju više bliskih prijateljstava i više se angažiraju u građanskim i političkim djelatnostima".

Istraživanje je provedeno prošle jeseni i zime na 2255 odraslih osoba o njihovu korištenju društvenih mreža poput Facebooka, MySpacea, LinkedIn i Twittera.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još