ANONYMOUS PONOVO U AKCIJI

Hakeri napali web stranice malezijske vlade

16.06.2011 u 09:45

Bionic
Reading

Hakeri su napali tijekom noći sa srijede na četvrtak internetske stranice malezijske vlade, ali osobni ili financijski podaci nisu ugroženi, izjavili su u četvrtak vladini dužnosnici

Napadnuta je 51 stranica, a od tog broja najmanje 41 je zabilježila teškoće u radu, prioćilo je Malezijsko povjerenstvo za komunikacije i multimedije.

Napadi, koji su pokrenuti nedugo prije ponoći, uslijedili su nakon upozorenja skupine na internetu Anonymous koja je rekla da će napasti vladin službeni portal kako bi je kaznila zbog cenzure WikiLeaksa, inernet stranice čija je svrha izložiti vlade i tvrtke objavljivanjem tajnih dokumenata.

"Naše praćenje situacije pokazalo je da je jutros bila smanjena razina napada i nakon daljnje procjene utvrdili smo da je zasad nije bilo većeg utjecaja na malezijske korisnike", navodi se u priopćenju povjerenstva. Nije navedno koje su točno stranice napadnute, ali su među metama bili vladin portal i internet stranice vatrogasaca i drugih hitnih službi.

Šef policije Ismail Omar rekao je za Reuters da dosad nisu ukradeni osobni ili financijski podaci, ali da vlasti pokušavaju utvrditi razmjere napada.

Hakeri su također upali već drugi put u tjedna dana na javnu internetsku stranicu američkog Senata, ali nisu uspjeli doći do osjetljivih podataka, izjavila je glasnogovornica službe sigurnosti.

Posljednjih tjedana zabilježen je niz hakerskih napada. Pogođeni su MMF, Lockheed Martin Corp, Citigroup Inc, Google i Michaerls Stores.