Tehnologija 1.15 MILIJARDI DOLARA

Ericsson kupuje softversku tvrtku Telcordia

Švedski proizvođač opreme za mrežnu telefoniju Ericsson objavio je u utorak da će platiti 1.15 milijardi dolara u gotovini za američkog proizvođača telekomunikacijskog softvera Telcordiju.

Transakcija je ključni potez u sklopu nastojanja Ericssona da pojača i proširi poziciju u segmentu sustava potpore za telekomunikacijske mreže i sustava potpore za poslovanje s klijentima.

U Ericssonu opisuju Telcordiju kao svjetskog šampiona na području razvoja softvera i usluga za mobilne, širokopojasne i poslovne komunikacije.

Trenutni su vlasnici Telcordije investicijske tvrtke Providence Equity Partners i Warburg Pinus. Američka tvrtka zapošljava oko 2.600 radnika koji će biti prebačeni u Ericsson a u fiskalnoj godini koja je završila u siječnju generirala je prihode od 739 milijuna dolara.

"Sustavi potpore za tk-mreže i za poslovanje s klijentima postaju sve važniji s obzirom na povezivanje sve većeg broja uređaja, pojačanu mobilnost usluga i uvođenje novih poslovnih modela za mobilni širokopojasni pristup internetu", tumači izvršni direktor Ericssona Hans Vestberg u službenom priopćenju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još