Tehnologija POTPUN REDIZAJN

Windows 8 dobiva sučelje nalik WP7

  • Autor: B. R.
  • 2.6.2011 11:50:07
  • 2.6.2011 9:00:00

Microsoft je jučer pokazao javnosti prvi pogled na svoju novu verziju operativnog sustava. Prema objavljenim informacijama, Windows 8 dobiva dodatke na koje smo navikli na Microsoftovoj mobilnoj platformi Windows Phone 7

Sudeći prema objavljenim fotografijama i pripadajućem videoisječku, novi Windowsi dobivaju potpuni redizajn. Ono na što smo navikli na Microsoftovoj mobilnoj platformi Windows Phone 7 odsad ćemo moći koristiti u Windowsima 8.

Microsoft novim Windowsima čini zaokret, jer je verzija 8 operativnog sustava potpuno prilagođena tablet, prijenosnim te stolnim računalima. Prema priloženom videoisječku, novim Windowsima upravljat ćemo preko zaslona osjetljivog na dodir, pretpostavljamo na tabletima, no sigurno je da će na prijenosnim i stolnim računalima upravljanje segmentima sustava biti omogućeno mišem.Moramo priznati da, barem što se objavljenih fotografija i videoisječaka tiče, Windows 8 izgledaju prilično zabavno i osvježeno, no nadamo se da će do najvećih promjena doći 'ispod haube' sustava. Korisnici koji to žele, nove Windowse moći će prebaciti u način rada na koji su navikli u svim ranijim verzijama.

Ne preostaje nam ništa drugo nego pričekati službeno pojavljivanje Windowsa 8 na tržištu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još