Tehnologija SPORNI OGLAS

Britanska kampanja poručuje da igre ubijaju

  • Autor: B. R.
  • 12.3.2009 14:18:59
  • 12.3.2009 13:38:35

Britanska industrija igara žestoko se pobunila protiv jednog od oglasa u sklopu najnovije reklamne kampanje britanskog ministarstva zdravlja pod nazivom Change4Life

Slogan 'Risk an early death, just do nothing' (Riskirajte ranu smrt, jednostavno ne radite ništa) i fotografija djeteta koje igra videoigru natjerala je predstavnike industrije igara da se žestoko pobune oko ovog plakata. BBC izvještava da je svoj glas digao i časopis MCV koji je pritužbu na sporni oglas uputio i organizaciji ATA (Advertising Standards Authority), tijelu koje nadzire oglasne kampanje na ovim prostorima.

'Ovo je netočan prikaz industrije igara te igranja videoigara u cjelini, a isticanje videoigara kao glavnog krivca za problem debljine kod djece u Velikoj Britaniji prilično je smiješno', izjavio je Tim Ingham, urednik časopisa MCV.

S druge strane organizatori kampanje Change4Life, britansko ministarstvo zdravstva, ističu da 'ni na koji način nisu željeli istaknuti igre kao glavnog krivca za problem debljine i prerane smrti kod ljudi, nego samo plakatom napomenuti da djeca trebaju ostvariti uspostaviti ravnotežu između igranja videoigara i aktivnosti koje uključuju kretanje'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još