Tehnologija ŠEST GODINA POSTOJANJA

Svake minute na YouTube postavimo 48 sati videa!

  • Autor: B. R.
  • 26.5.2011 10:24:48
  • 26.5.2011 8:22:32

Tijekom jučerašnjeg dana ekipa koja stoji iza najpopularnijeg od svih online videoservisa prigodnim zapisom na blogu obilježila je šestu godišnjicu postojanja

Tijekom svibnja 2005. godine trojac u sastavu Chad Hurley, Steve Chen i Jawed Karim pokrenuo je danas megapopularni videoservis YouTube. Trojac se odlučio ostaviti svog stalnog zaposlenja u PayPalu kako bi pokušao pokrenuti online videoservis, a kako se pokazalo, to mu je i pošlo za rukom.

Chad Hurley, Steve Chen i Jawed Karim pokrenuli su servis YouTube inicijalnom investicijom Sequoia Capitala u iznosu od 11,5 milijuna dolara, a koje im je ulagač isplaćivao do 2006. godine. Upravo u ovo vrijeme 2005. godine YouTube je korisnicima predstavljen u beta verziji, dok je službeno predstavljanje konačne verzije ovog servisa došlo u studenom iste godine.

Nešto više od godinu dana kasnije, u studenom 2006. servis YouTube postao je vlasništvo internetskog diva Googlea, a koji je za ovu akviziciju izdvojio 1,65 milijardi dolara.

Tijekom 2006. YouTube nas je izvijestio da korisnici svakoga dana postavljaju 65.000 novih videoisječaka te da servis zabilježi oko 100 milijuna pogleda. Danas su stvari značajno drukčije. Svake minute na korisnici na YouTube postave 48 sati videa, a servis svakoga dana zabilježi tri milijarde posjeta!

Ekipa YouTubea korisnicima je odlučila zahvaliti prigodnim zapisom na blogu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još