Tehnologija NEOBRAZOVANI POSUĐUJU

Obrazovanije osobe kupuju DVD-e

  • Autor: B. R.
  • 11.3.2009 13:50:33
  • 11.3.2009 12:23:07

Najnovija studija koju su proveli ekonomski stručnjaci iz Španjolske i Velike Britanije pokazala je da određene navike o korištenju DVD medija mogu biti pokazatelj određenih karakternih osobina

Ako preferirate kupovinu filmova na DVD-u, vrlo vjerojatno imate veći stupanj obrazovanja, cijenite svoju neovisnost, pokazujete veće zanimanje za kinematografiju i izbrljiviji ste od osoba koje filmove radije posuđuju.

Članak o ovoj studiji objavljen je u časopisu Applied Economics, a objavili su ga znanstvenici španjolskog Sveučilišta u Oviedu te britanskog iz Portsmoutha.

Posuđivanje filmova na DVD-u povezano je uz trenutnu zabavu, dok kupovina indicira veći interes za kinematografiju te nezavisne ili neke specijalizirane filmske naslove. Jednako tako, podaci studije pokazali su da roditelji imaju tendenciju kupovanja DVD naslova, umjesto da ih posuđuju jer 'kupci u stvari uz zabavu nabavljaju kulturni proizvod', izjavio je Fernandez Blanco, jedan od znanstvenika na ovoj studiji.

Studija je također pokazala da su akcijski filmovi, trileri i komedije najpopularniji među ispitanicima, a da su filmovi avanturističke tematike popularni među obiteljima s djecom. Žene češće posuđuju komedije, trilere i drame od muškaraca, dok potonji preferiraju akcijske filmove.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još