THRU YOU

Napravio album od sampleova s YouTubea

11.03.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Pripremite se za jedan od najboljih i najinovativnijih albuma koji ćete čuti ove godine. Izraelski glazbenik Kutiman ima novi album, koji je u cijelosti sačinjen od isječaka s YouTubea! Vjerovali ili ne, to zvuči upravo fantastično

Album se zove 'Thru You'. Instrument se zove YouTube. Glazbenici? Pa, ima ih na stotine, a mnogi od njih vjerojatno ni sami ne znaju da su sudjelovali u izradi albuma.

Naime, izraelski glazbenik Kutiman, čiji je istoimeni prvi album pokupio mahom izvrsne ocjene kritičara, novi je album sastavio od sampleova s YouTubea. Koliko truda treba za takvo što, vidjet ćete već kad poslušate prvu pjesmu, 'The Mother of All Funk Chords', no ono što je zapanjujuće jest koliko dobro to zapravo zvuči. Glazba bi se najbolje uklopila među glazbenike britanskog izdavača Ninja Tune, kao što su Herbaliser i Mr. Scruff.

Naravno, zbog ovakvog pristupa, svaka od pjesama s albuma automatski je i singl i videospot, a spotovi su utoliko fascinantni što na njima vidite kako je Kutiman složio glazbu od posve nepovezanih, često i neglazbenih isječaka. Nadamo se samo da ga sada autori pojedinih isječaka neće zasuti tužbama zbog korištenja njihova autorskog materijala.

Album u cijelosti možete besplatno poslušati na adresi http://thru-you.com/, a malo niže pogledajte treću stvar s albuma i moj osobni favorit, 'I'm New.'