Tehnologija DOČEKALI SMO!

Napokon možemo kupovati aplikacije s Android Marketa

  • Autor: B. R.
  • 12.5.2011 11:32:42
  • 12.5.2011 9:00:00

Internet je prepun raznih odličnih usluga i servisa koji se, nažalost, ne mogu koristiti iz Hrvatske. Jedna od njih je i Googleov dućan mobilnih aplikacija Android Market, točnije kupovina aplikacija u njemu. Što se Android Marketa tiče, od sljedećeg tjedna stvari se na tom polju drastično mijenjaju

S Googleove konferencije Google I/O, koja je upravo završila u San Franciscu, dolazi nam vijest koja će razveseliti sve vlasnike uređaja na Androidu. Korisnici iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja, od sljedećeg tjedna moći će kupovati aplikacije s Android Marketa.

Korisnici koji su dosad kupovali aplikacije s Android Marketa morali su se služiti raznim metodama lažiranja vlastite lokacije ili koristiti neke alternativne online dućane te vrste. Odsad će moći kupovati aplikacije jednako kao što to čine korisnici bilo gdje u svijetu.

Ono što nam još uvijek nije poznato je hoće li domaći programeri napokon moći početi naplaćivati svoje aplikacije; dosad su u Android Marketu uvijek predstavljali besplatne varijante svojih aplikacija, a za potvrdu toga pričekat ćemo sljedeći tjedan, kada će svi noviteti postati službeni.

market.android.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još