Tehnologija ICE CREAM SANDWICH

Google najavio Android u verziji 4.0

  • Autor: B. R.
  • 11.5.2011 11:29:43
  • 11.5.2011 9:00:00

Ekipa internetskog diva užurbano radi na razvoju svog Androida, a tijekom jučerašnjeg dana kompanija je najavila čak dvije nove verzije ovog operativnog sustava

Googleov Android trenutačno se nalazi u verziji 3.0 (Honeycomb), a koja je namijenjena tablet računalima. Tijekom jučerašnjeg dana, na svojoj dvodnevnoj konferenciji Gogle I/O koja se upravo održava u San Franciscu, kompanija je predstavila sljedeću, oznake 3.1.

Motorolin tablet Xoom bit će prvi uređaj na koji će ju biti moguće instalirati, a korisnicima će donijeti poboljšano korisničko sučelje, pristup servisu iznajmljivanja filmova, mogućnost povezivanja 'vanjskih' uređaja poput tipkovnica i sličnih te podosta drugih poboljšanja.

Osim ove nadogradnje, Google je najavio i Android u verziji 4.0, oznake Ice Cream Sandwich, a koja bi se na tržištu trebala pojaviti krajem ove godine. Za razliku od Honeycomba, Ice Cream Sandwich namijenjen je svim mobilnim uređajima tako da ćemo ga vidjeti i na cijelom nizu pametnih telefona. Nažalost, u Googleu nisu detaljizirali sve novitete oko Androida 4.0, no sigurno je da će uskoro biti dostupno više informacija.

www.android.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još