Tehnologija DIGINASLOVNICA

Esquire zakoračio u budućnost s e-papirom

  • Autor: G. M.
  • 30.11.2008 7:00:00
  • 30.11.2008 6:00:00

Američki časopis Esquire izdao je broj za listopad na čijoj naslovnici se nalazi zaslon s elektronskom tintom, što omogućuje prikaz izmjenjivih natpisa

Esquire je časopis za muškarce s dugom tradicijom izlaženja, a u njegovoj povijesti naslovnice su mu kreirali mnogi poznati ilustratori i dizajneri. U vječitoj potrazi za nečim svježim čini se da je Esquire prvi zakoračio u budućnost naslovnica koje nisu zamrznute u tiskari. Za novi broj Esquire je integrirao zaslon s e-tintom u svoju papirnatu naslovnicu, a on prikazuje pomične natpise. Takvo nešto teško je prikazati fotografijom, pa prilažemo video nove naslovnice Esquirea.

 


Slobodno možemo pretpostaviti da će u budućnosti naslovnice časopisa prštati bojama, videozapisima, pa možda i zvukovima, ali zasad nas veseli činjenica da je očigledno cijena e-ink ekrana dovoljno niska da ih se može ugraditi u novine koje se tiskaju u ogromnom broju i ne bankrotirati. To znači da bi čitači s e-ink zaslonima trebali uskoro imati niže cijene, a samim time i sve veću popularnost.

www.esquire.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još