21. SVIBNJA

Hrvatski foto izazov 2011. dolazi u Zagreb

06.05.2011 u 07:48

Bionic
Reading

Hrvatski foto izazov najveće je fotografsko natjecanje u Hrvatskoj, a ove godine se prvi put održava u čak sedam gradova. To fotografsko natjecanje jedno je u nizu događanja koja prethode nacionalnom festivalu fotografije, a održava se u organizaciji hrvatskog fotografskog festivala Rovinj Photodays i Učilišta Algebra. Najuspjelije fotografije bit će izložene u sklopu grupne izložbe na sljedećem okupljanju Photodays, a nagradni fond od 100.000,00 kuna i atraktivne scenarije osigurali su pokrovitelji - Maistra, Gant, Olympus, Sony, Canon, Pentax, Fuji Film i Nissan Hrvatska - te turističke zajednice gradova domaćina

Hrvatski foto izazov u svakom od sedam gradova zamišljen je kao fotografska ruta tijekom koje sudionici imaju prilike snimiti atraktivne fotografije na zadane teme i time dokazati svoju kreativnost i fotografske sposobnosti. Na ovaj način želi se podići svijest o fotografskoj i multimedijskoj umjetnosti na ovim područjima, prepoznati nove talente i ohrabriti mnoge za sudjelovanje i daljnje usavršavanje, a natjecanja su ove godine već održana u sklopu Hrvatskog foto izazova u Splitu, Zadru i Rijeci, dok u narednim tjednima slijede još ona u Puli, Osijeku, Zagrebu i Rovinju.

Hrvatski foto izazov održat će se u Zagrebu u subotu, 21. svibnja od 10 sati, s početkom na Cvjetnom trgu.

Dan ranije, u petak, 20. svibnja, održat će se u prostorijama Algebre i Visoke škole za primijenjeno računarstvo, Ilica 242, Zagreb, otvoreno predavanje s demonstracijom 'ulične fotografije', kako bi se i oni koji još nisu vični fotografiranju mogli što bolje pripremiti za predstojeći subotnji izazov. Zbog ograničenog broja mjesta na ovom predavanju zainteresirani se trebaju prijaviti putem službenog portala na adresi www.fotoizazov.com. Putem istog portala natjecatelji se prijavljuju i za sam Hrvatski foto izazov.