NEMA KRIZE U MICROSOFTU

Ballmeru isplaćeno 1,35 milijuna dolara

30.11.2008 u 06:00

Bionic
Reading

Izvršni direktor Microsofta Steve Ballmer kazao je u utorak da nijedna kompanija nije imuna na globalnu financijsku krizu, za koju on očekuje da će potkopati potrošnju, no s druge strane dolazi vijest da je za fiskalnu godinu 2008. samo Ballmer utržio prim

'Financijska pitanja utjecat će na potrošnju tvrtki i građana, a posebice na potrošnju industrije financijskih usluga', kazao je Ballmer novinarima na rubovima novinske konferencije u glavnom norveškom gradu.

'Mislim da nijedna kompanija neće biti imuna na ta pitanja', kazao je, odbivši pojasniti svoje riječi.

Analitičari s Wall Streeta u prosjeku očekuju da će kompanija sa sjedištem u Redmondu, u saveznoj američkoj državi Washington, ostvariti 8-postotni rast prihoda, na nešto ispod 15 milijardi dolara, u prvom poslovnom tromjesečju koje završava u rujnu.

Kompenzacija Steveu Ballmeru za njegov uspješan rad u Microsoftu završno sa 30. lipnja ove godine iznosila je 1,35 milijuna dolara, što je porast od 5,6 posto na njegovo prošlogodišnje primanje. Od ukupnog iznosa isplaćenog izvršnom direktoru Microsofta 640.883 dolara odnosi se na godišnju plaću, a 700.000 iznosi dodijeljen mu bonus.

Jednako tako iz Microsofta izvještavaju da od ove fiskalne godine mijenjaju izračune bonusa i financijskih naknada, no nisu otkrili nikakve detalje oko budućeg izračuna.