Tehnologija JOŠ JEDAN NAPAD

Hakeri Sonyu ukrali podatke još 25 milijuna ljudi

Sony je u ponedjeljak priznao da su hakeri izveli još jedan napad na njegov sustav računalnih igara te možda ukrali privatne podatke još 25 milijuna korisnika

Vijest je japanski elektronički div objavio samo dva dana pošto je Kazuo Hirai, drugi čovjek tvrtke, obećao da će Sony poduzeti sve mjere kako bi spriječio novi kibernetički napad poput onoga koji je pogodio Sonyjevu mrežu PlayStation prošli tjedan. Pritom je Hirai izrazio nadu da će uspjeti vratiti povjerenje svojih kupaca koji bi se mogli okrenuti Microsoftovom Xboxu.

Sony je u ponedjeljak objavio da je otkrio novi masovni hakerski napad na svoju mrežu igara Sony Online Entertainment PC games.

Gotovo 90 posto korisnika te mreže koja omogućuje igračima skidanje softwarea i natjecanje s drugim članovima mreže živi u Sjevernoj Americi i Europi. Američke i europske nadležne službe pokrenule istragu. Hakeri su uspjeli ukrasti kartične podatke 10.700 kupaca iz Austrije, Njemačke, Nizozemske i Španjolske te 12.700 brojeva neameričkih kreditnih kartica. Također je objavljeno da su možda ukradene igrice, adrese i adrese elektronske pošte, datumi rođenja te telefonski brojevi i druge informacije o 24.6 milijuna Sonyjevih kupaca s njegovih servera kao i sa 'zastarjele baze iz 2007.'

Zbog novog napada tvrtka je isključila i svoje igre Sony Online Entertainment na Facebooku.

Sony je opovrgnuo spekulacije da su mu hakeri ponudili da otkupi popis s milijunima brojeva kreditnih kartica.

Vijest o novome napadu Sony je objavio manje od tjedan dana pošto je upozorio svoje kupce da su hakeri upali u Sonyjev sustav videoigara PlayStation te ukrali imena, adrese, lozinke, a moguće i brojeve kreditnih kartica njegovih 77 milijuna kupaca.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još