LG CINEMA 3D

3D televizija na LG-jev način

28.04.2011 u 09:00

Bionic
Reading

LG Electronics (LG) predstavio je na jučerašnjem briefingu za novinare najnoviju tehnologiju LG CINEMA 3D koja korisnicima osigurava iskustvo gledanja nalik onome u kinu uz lagane, udobne naočale, jasnu sliku iznimne svjetline te širok kut gledanja

Za televizore s tehnologijom CINEMA 3D nisu potrebne skupe naočale s baterijskim napajanjem, jer pripadajuće naočale osiguravaju svjetlinu i jasnoću slike te gledateljima omogućuju još ugodnije uživanje u 3D sadržaju. Težine svega 16 grama, ove 3D naočale nemaju električnih dijelova, ne koriste elektromagnetske valove te ih ne treba puniti, a zahvaljujući pristupačnoj cijeni, moguće ih je kupiti koliko god je potrebno za opuštanje uz 3D film ili nogometnu utakmicu u društvu obitelji i prijatelja.

LG je predstavio i televizor LW650s koji nudi izvanrednu 3D sliku zahvaljujući LG-evoj tehnologiji Film Patterned Retarder (FPR). LG LW650s optimizira odvajanje slika za lijevo i za desno oko propuštanjem slike kroz svoj polarizirani sloj za oba oka istovremeno. Slika se potom kroz polariziranu površinu leća na naočalama odvaja za lijevo i desno oko te omogućuje gledateljima široki kut gledanja uz uistinu jedinstveno jasnu 3D sliku bez treperenja, a time i bez zamora očiju. Odsutnost treperenja slike potvrđuje i certifikat Flicker Free, koji su ovom modelu dodijelili Intertek i TÜV, dvije najuglednije certifikacijske organizacije u područje tehničke inspekcije i nadzora. LW650s prvi je 3D televizor na svijetu koji je primio taj certifikat. Uz ovaj su model predstavljeni i LG-evi televizori 47LW5500 i 42LW5500 s tehnologijom CINEMA 3D.

'Uz tehnologiju CINEMA 3D, LG predstavlja novu dimenziju 3D zabave', rekao je Mario Medved, direktor LG-a Hrvatska. 'Potrošači koji žele uživati u ugođaju kina u svom domu s obitelji i prijateljima, zahvaljujući LG-ju, sada uistinu to i mogu.'

Televizor LG LW650s također poboljšava kvalitetu slike uz 3D Light Boost, tanki film na zaslonu koji jamči maksimalnu svjetlinu 3D prikaza. Ovaj model nudi i mogućnost pretvaranja 2D sadržaja u 3D za još bolji doživljaj tehnologije LG CINEMA 3D.

Televizor LG 42LW5500 bit će dostupan početkom lipnja po maloprodajnoj cijeni od 8.499 kuna, a model LG 47LW5500 moći će se nabaviti za 10.999 kuna.