Tehnologija GADGET DANA

Sat koji otkriva istinu o Roswellu

  • Autor: G. M.
  • 9.3.2009 15:15:53
  • 9.3.2009 12:23:18

Najnoviji sat Romaina Jeromea iz linije Moon Dust bavi se vanzemaljcima, i to onima koji su navodno pali u pustinji pored Roswella

Posebnost ovog sata nije u njegovu preciznom mehanizmu, koji je nesumnjivo precizan i vrlo točno pokazuje vrijeme, niti u njegovoj otpornosti na udarce, vodu i prašinu, iako je nesumnjivo i vrlo otporan na spomenute elemente. Njegova posebnost je dizajn.

Romain Jerome voli ispričati priču svojim satovima pa mu jedan od satova iz serije Moon Dust u kazaljkama doista ima mjesečevu prašinu, a u metalnom kućištu se nalazi i nešto titana s Apola XI. Ovdje prikazan model nosi ime Truth About Roswell i aludira na priču o rušenju svemirskog broda u pustinji pored gradića Roswella u New Mexicu koje se navodno dogodilo 1947. godine.

Jerome je odlučio u satu rekonstruirati mjesto nesreće što je nesumnjivo tehnički težak poduhvat s obzirom na to da satovi moraju izdržati ozbiljne šokove koji bi mogli minijaturne kosture vanzemaljaca i dijelove svemirskog broda odvojiti od kućišta sata i upetljati među kazaljke. Mnogi urari čude se ovom pothvatu i pitaju se kako je Jerome sve to učvrstio.

Poznati urar najavio je da će Truth About Roswell biti proizveden u samo devet primjeraka što bi cijenu trebalo zatjerati nebu pod oblake. Satovi kolekcije Moon Dust prodaju se po cijeni do 10.000 do 20.000 američkih dolara, a ovaj bi mogao biti još skuplji.

www.romainjerome.ch

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još