IPHONE I PRIVATNOST

Steve Jobs: Prati vas Google, a ne Apple

27.04.2011 u 08:49

Bionic
Reading

Steve Jobs navodno je odgovorio jednom korisniku na pitanje u vezi nedavne kontroverze oko iPhonea, kada je utvrđeno da se u tom uređaju čuvaju podaci o fizičkom kretanju korisnika. Jobsov odgovor uobičajeno je jezgrovit i kriptičan

Jedan čitatelj poznatog bloga koji pokriva Apple, MacRumors, tvrdi da je Steveu Jobsu poslao e-poruku u kojoj ga pita zašto ga njegov iPhone prati, napominjući usput da to uređaji zasnovani na Googleovoj platformi ne čine.

'Objasnite mi nužnost alata za pasivno praćenje kretanja u mojem iPhoneu. (...) Možda mi to možete pojasniti prije nego pređem na Google Android Droid. Oni me ne prate', pitao je.

Jobsov odgovor je: 'O, da, oni to čine. Mi ne pratimo nikoga. Informacije koje kruže naokolo su netočne'.

S obzirom na to da je e-poruku prilično lako lažirati, uopće nije sigurno da je Jobsov odgovor autentičan, no Appleov šef je u više navrata znao ovako odgovarati na direktne upite korisnika (i to uvijek sa svog iPhonea).

Vjerujemo da ćemo uskoro saznati što je to točno Jobs mislio kad je rekao da su informacije 'netočne' te ima li kakve dokaze o sličnom alatu za praćenje na Googleovoj platformi Android.