Tehnologija ODLIČNA PRODAJA IPHONEA

Apple gotovo udvostručio neto dobit

Apple je gotovo udvostručio neto dobit u prva tri ovogodišnja mjeseca zahvaljujući rekordnoj prodaji iPhona, objavio je taj američki računalni div

Neto dobit Applea u prva tri ovogodišnja mjeseca zaključno s 26. ožujkom, inače drugom fiskalnom tromjesečju u toj tvrtki, iznosila je 5,99 milijardi dolara, što je za 95 posto više u usporedbi s istim razdobljem godine ranije.

Prihodi su mu porasli za 83 posto, na 24,67 milijardi dolara.

Tehnološka kompanija sa sjedištem u Cupertinu objavila je da je u tom tromjesečju prodala 18,65 milijuna iPhonea, što je 113 posto više nego u istom razdoblju lani.

Istodobno je međutim zabilježila pad prodaje iPada. U tom je tromjesečju prodala 4,69 milijuna iPada, u usporedbi sa 7,33 milijuna u prethodnom tromjesečju.

Što se tiče prodaje računala Macintosh, prodala ih je 3,76 milijuna, što je za 28 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Prodaja iPoda smanjena je pak za 17 posto na godišnjoj razini, na 9,02 milijuna tih uređaja, objavila je nadalje kompanija.

Appleov izvršni direktor Steve Jobs u pripćenju je izjavio da kompanija radi punom parom i da će 'nastaviti s inovacijama na svim područjima u preostalom dijelu godine.'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još