AKVIZICIJA

Twitter bi mogao kupiti TweetDeck

19.04.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Na internetu su se pojavile glasine o novoj akviziciji predstavnika društvene mreže i mikrobloging servisa Twitter. Ovoga puta na njihovoj meti našao se TweetDeck

Ako niste upoznati, Twitter je društvena mreža i mikrobloging servis koji korisnicima omogućuje objavljivanje statusnih poruka duljine 140 znakova, povezivanje s ostalim korisnicima te ostale slične radnje svojstvene društvenim mrežama.

Twitter trenutačno broji nešto iznad 200 milijuna registriranih korisnika, no brojka se iz dana u dan povećava.

Prije nekoliko tjedana Twitter je zatražio od programera i developera koji razvijaju aplikacije za pristup Twitteru da ih prestanu razvijati jer je postojanje nekoliko stotina različitih aplikacija za pristup ovom servisu zbunjivalo korisnike. Ipak, neke aplikacije ove vrste podržavaju u Twitteru, a TweetDeck je jedna od njih.

Na internetu su se pojavile glasine da bi Twitter mogao kupiti TweetDeck, kompaniju koja je razvila desktop i mobilne aplikacije za pristup Twitteru, a koje omogućuju napredan pristup ovom servisu. Kako donosi WSJ, akvizicija bi mogla biti iznositi negdje 50 milijuna dolara, no nijedna od uključenih strana za sada se nije odlučila izjasniti.

Ne zaboravite, i tportal ima račun na Twitteru